Познай героя: ден 4 в „Малката Божана“

Включете се в играта „Познай героя“ от книгите за МАЛКАТА БОЖАНА и спечелете награди!

Как? На страниците на специалния „Месец на МАЛКАТА БОЖАНА“ ще публикуваме картинка на герой всяка седмица в понеделник и в сряда в периода 01.03. – 30.03.2013 г. Вие трябва да познаете кой е героят и да оставите предположенията си като коментари под публикацията.

За героите ни от понеделник отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа във вторник.

За героите ни от сряда отговори ще можете да оставяте до 20.00 часа в четвъртък.

Така ще можете да се включите в седмичната ни томбола, като всеки верен отговор ви дава нов шанс за печалба в томболата ни. Всеки петък ще изтегляме името на един от вас, който ще печели книжна награда, осигурена от изд. “Жанет-45”.

Първият седмичен победител е Радка Димитрова, която получава книжна награда от „Малката Божана“.

Feeling Good

Новият ни герой в специалния Месец на МАЛКАТА БОЖАНА е…

За него можете да гласувате до 20.00 часа във вторник, 12.03.2013 г.:

– Чууух, чууух, чууух…

Чухалчетата помагат на малката Божана и прогонват чудовището Страх надалече. Но какво знаете за тези птички? Според едно поверие, чухалчето и кукувицата били брат и сестра. Те много се карали и майка им, ядосана от вечните препирни, прогонила своите деца и ги проклела да се чуват, но да не се виждат. Така и до днес кукувицата вика брат си, а той й отговаря: „Чуух, чуух“.

Освен това, чухалчето е нощна птица от семейството на совите. Храни се с насекоми, гущери, птици и дребни бозайници. И може да плаши страшилищата от детските сънища!