Познай героя: ден 29 – Мисата

„Познай героя“ е рубрика, организирана съвместно от „Детски книги“ и изд. Дамян Яков в рамките на „Месец на МУМИНИТЕ“. В продължение на 30 дни (от 1. до 30. ноември) ще ви предизвикваме да познаете героя от книгите на Туве Янсон, показвайки ви картинка с неговия облик. Вашата задача е да оставите коментар под статията с името на героя до 20.00 часа. Познаете ли, ние автоматично ще добавяме името ви в цилиндъра на магьосника, от който всяка седмица един от позналите някой от героите, ще печели книжна награда, осигурена от изд. Дамян Яков. Колкото повече герои познаете, толкова по-голям е и шансът ви да си спечелите награда.

До края на нашия специален месец остават само два дни, затова не пропускайте да се включите сега и да си осигурите шанс за книжни награди!

Познайте кой е героят на снимката:

Мисата е доста меланхоличен герой. Тя вечно тъжи, страда, че не е като останалите и се самосъжалява.

Срещаме я в книгата „Тайнството на юни“, когато заедно с хомсчето се присъединяват към муминското семейство и плават на борда на театралната сцена. Докато се разхожда из коридорите на театъра, Мисата открива гримьорната и успява да се „премени“ с различни перуки.

Може ли една Миса да е щастлива? Мхм, май да, особено ако е избрана за участник в театрална пиеса!