Помогнете на Константин Щъркелов да долети до българските деца

„Книги за любители“ възникна като продължение на проекта „История на изкуството за любители“. В рамките на две години под знака на издателството излязоха две заглавия за живота на изтъкнати български художници. „За Майстора на цветовете“ и „В Невидимия свят с Иван Милев“ съдържат богато илюстрирани и увлекателно разказани истории. Те доближават децата до големите наши творци и им помагат да опознаят хората зад ореола на тяхното изкуство.

За да бъде максимално полезна на читателите, поредицата ги въвлича в процеса по създаването на книгите. Кой ще бъде следващият представен художник се решава със свободно разпространявана анкета, а средствата за публикуване се събират чрез фъндрейзинг кампании. Проведеното през 2022 г. допитване приключи с равен брой гласове за Константин Щъркелов и Борис Георгиев. Посветените на тях издания се очакват в края на настоящата календарна година. Подкрепете ги с предварителна поръчка, приходите от която ще бъдат вложени в отпечатване, и получете екземпляра си още преди официалната премиера на книгите.

Какви са другите начини да подпомогнете излизането им? 

  1. Да направите дарение във фъндрейзинг платформата.
  2. Да закупите вече отпечатаните книги от поредицата.
  3. Да поканите своите близки на събитие, свързано с предстоящите заглавия.

Първото подобно събитие ще се проведе тази неделя, 26. март, на „Port A“ в София. Там Кристина Тужарова – лицето на „Книги за любители“ – ще представи новите артистични проекти на издателството. Всеки посетител ще може да направи дарение на място, да разгледа и осинови книга или плакат и да се включи в рисуването по случай рождения ден на Константин Щъркелов (25. март по стар стил). Включете се!