Пипи открива спунк – илюстрована книга

Историите за Пипи Дългото чорапче са любими на много пораснали деца. Весела и на моменти непочтителна, героинята на Астрид Линдгрен се появява на 21 май 1945 г., като подарък за рождения ден на Карин – дъщерята на шведската писателка.

Освен пълното издание с шуротиите на Пипи, налично на български език, вече можете да откриете и отделни книжки, подходящи и за по-малки читатели. Те отново са в превод на Вера Ганчева, илюстрациите са на Ингрид Ванг Нюман и са с логото на изд. „ПАН“.

След „Познавате ли Пипи Дългото чорапче?“, „Пипи в Големия парк“ и „Пипи организира похищение на коледна елха“, време е да проследим как „Пипи открива спунк“.

Томи и Аника посещават Пипи един ден, а тя ги изненадва с твърдението, че е открила нова дума. Спунк!

„- Изключително хубава дума – каза Пипи. – Най-хубавата, която съм чувала досега.“

Уви, значението на тази дума е напълно неясно за трите деца. А ако не знаеш какво значи дадена дума, има ли полза от нея?

„- Всъщност кой пръв е измислил какво ще означават думите? – попита Томи.

– Вероятно цял куп стари професори – предположи Пипи. – И тогава как да не кажеш, че хората са странни! Помислете само какви думи измислят! „Корито“, „тапа“, „връв“ и такива едни, дето никой не може да проумее отде са се взели…“

Трите деца тръгват да търсят какво е значението на новооткритата дума. След тяхната намеса продавачката в сладкарницата, хитрият магазинер в железарията, докторът и старите дами дълго ще се оглеждат за спунк.

В книгата „Пипи открива спунк“ няма да откриете нова и непозната история. Тя не е и адаптирана, какъвто е случаят с „Познавате ли Пипи Дългото чорапче?“. Но е отлична възможност децата да прочетат разказа, до който иначе може и да не стигнат, ако се плашат от дебели издания.

Илюстрациите на Ингрид Ванг Нюман допълнително улесняват неуверените читатели. Те внасят особено жизнерадостно настроение и създават усещане у възрастния, че сякаш попада на нова история за червенокосата фурия. По-големият формат на изданието допълнително улеснява неуверените читатели, защото предлага по-голям размер на шрифта, по-широки бели полета – все важни условия за ергономичност при четене.

Ако искате да спечелите децата да четат „Пипи Дългото чорапче“, предложете им цветните издания с отделни истории. Ще се изненадате как дори онези, които са отказвали да се запознаят с една от най-впечатляващите героини на Астрид Линдгрен, ще проявят интерес.

Книгата ще откриете в сайта на издателството и в Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.