Персонализирана детска книжка е бестселър във Великобритания

personalizirana detska knizhkaПерсонализираната детска книжка с картинки “Lost My Name” е най-продаваната детска книжка във Великобритания, съобщава The Guardian.

“Lost My Name”, от която са продадени 20 000 копия повече от последната книга на легендарната Джулия Доналдсън (най-известната й творба “Грузулак” вече може да се намери на български), обаче не участва в официалните класации, защото няма ISBN номер и не може да бъде купена в книжарница.

“Lost My Name” е уникален вид самоиздаващ се проект на трима бащи и един чичо, които създават компания, специално за да разработват и продават книжка с картинки, индивидуално създадена за всеки малчуган.

Книгата разказва историята на дете, което е загубило своето име и тръгва на пътешествие, за да го намери. По пътя то среща знаци, които му осигуряват по една буква, за да може накрая да прочете собственото си име.

Книгата е предназначена за деца от 2 до 6 години и съдържа набор от мини-истории, всяка от които еLost My Name написана в стихотворна форма. “Lost My Name” се отпечатва само по предварителна поръчка и съдържа различни (индивидуални) мини-истории в зависимост от името на детето.

Компанията предлага книжката в две разновидности – за момичета и момчета (“The Little Boy Who Lost His Name” и “The Little Girl Who Lost Her Name”) на английски, немски, френски и испански.

На официалния сайт www.lostmy.name можете да видите как ще изглежда книжката за вашето дете и да я поръчате.