Пътуващо сандъче №44 гостува в плевенска гимназия

Предпразнично третокласниците на г-жа Таня Илиева от Гиманзията с преподаване на чужди езици в Плевен бяха приятно изненадани от един неочакван гост – Пътуващо сандъче №44. Ето какво ни писа г-жа Илиева:

В последния учебен ден на старата година учениците от трети „г“ клас от Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – град Плевен откриха под коледната елха Пътуващо сандъче №44. За втори път при тях пристигат съвременни детски книжки благодарение на екипа на фондация „Детски книги“ и Българската библиотечно-информационна асоциация.

Децата с нетърпение разтвориха сандъчето пътешественик и откриха книгите „Джак и Ема на село“, „Мечата пътека“, „Мистерия в Осло“, „Мая и Моте“, „Дебеланкото и мускетарите“… Зарадваха ги книжките за Макси, включени в Читателска щафета 5. Голям интерес, провокиран и от срещата с варненския белетрист Мариан Желев, предизвикаха изданията на българските писатели – „Морски приказки“ от Кина Къдрева, „Илийчо, Август и седемте джуджета“ от Сотир Гелев и Пенко Гелев. Третокласниците сами си разпределиха книжките според своите интереси и си поставиха задачата да ги прочетат по време на коледната ваканция.“

Повече за проекта, чийто координатор е фондация „Детски книги”, можете да научите на https://libchest.wordpress.com/, а ако желаете такова сандъче да посети и Вашата библиотека, можете да се включите като попълните онлайн формуляр за заявка.