„Пътуващо сандъче“ № 16 е при разградските деца

Неуморимите пътуващи буккросинг сандъчета вече могат да се срещнат в библиотеките и читалищата из цялата страна. От Детския отдел  на РБ „Проф. Боян Пенев „, гр Разград, ни писаха, че при тях е „уловено“ сандъче №16, пълно с номинирани книги от всички възрастови категории на наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2015.

„Към  него проявиха основателен интерес читателите ни. Инициативата Ви е много полезна и действително ще насърчи децата към  четене и любов към книгите“, споделят библиотекарите от Разград.

Проект “Пътуващите сандъчета” е инициатива на Българската библиотечно-информационна асоциация. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време, а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.

Дарителската акция за набиране на книги бе организирана от фондация “Детски книги”, сайт “Аз чета”, Асоциация “Българска книга” и буккросинг-общността в България. Към акцията се присъедини ИКЕА, дарявайки книгите, набрани от дарителска акция по време на Софийския международен литературен фестивал.