Онлайн четене между ученици от Попово и Панагюрище

По повод Националната седмица на четенето и в изпълнение  на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността,  учениците от IVа клас с класен ръководител Диляна Димова от ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово и учениците от IVа клас с класен ръководител Цветана Немигенчева  от СОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище осъществиха онлайн четене.

„Емоциите бяха големи, когато онлайн връзката се осъществи и мощно „Здравейте!“ огласи двете класни стаи. Представители на четвъртокласниците от Попово и Панагюрище представиха своите класове като едни от най-добрите в училище, а своите учители като интересни и учещи ги на много неща.

Учениците от двете училища „премериха сили“ в четенето на познати и непознати текстове: български народни приказки („Неволята“, „Сливи за смет“ и др), басни от Лафонтен, приказки от Братя Грим, откъси от романа „Хари Потър“.

Поповските четвъртокласници споделиха, че освен четенето обичат математиката и футбола. Учениците от Панагюрище бяха подготвили изненада за новите си приятели от Попово – песента „Детска планета“, изпълнена от тяхна съученичка.

Учениците, учителите и училищните библиотекари от двете училища си обещаха срещи на живо и следващи съвместни прояви.“, разказват Антоанета Йорданова, училищен библиотекар в ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово и Н. Ралчева, училищен библиотекар в СОУ „Проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище.