Нотна стълбица от сняг

„Нотна стълбица от сняг“ (изд. „Анубис“) е предложение за прекарване на свободното време по коледните празници. В книгата, чийто автор е Борислав Мирчев, ще откриете 10 стихотворения, 4 песни, зимна приказка, ръководство за изработка на карнавална маска, както и предложение да си направите собствена книга.

Водач на малките читатели в книгата е Елица – тя е родена през зимата и ще покаже на децата магията на белия сезон чрез песните и стиховете, посветени на ледени пързалки, сноуборд състезания, коледни дръвчета и зимни феи. Празникът Рождество Христово също не е пропуснат – ще откриете стихче и за него, както и за коледарите.

Когато малчуганите сглобят своята книга според инструкциите и я илюстрират, могат да поиграят и в сайта clubvakancia.com. Регистрацията в него става чрез специален код, скрит във всяка книжка. Тя дава възможност на децата да чуят песничките от книгата, да решават кръстословица, да украсяват елха и да проверят знанията си за зимните спортове и планинарството. Игрите са съвсем лесни и децата, които прекарват повече време пред компютър, вероятно няма да се задържат дълго в сайта, но на останалите със сигурност ще им е интересно.

Книжките, сглобени и илюстрирани от децата, могат да участват и в конкурс: стига да бъдат изпратени на адреса на изд. „Анубис“, илюстрациите от книжките ще бъдат оценени от жури и най-хубавите творби ще бъдат подарени на библиотеките на домове за деца, лишени от родителски грижи. Повече информация за конкурса ще откриете в сайта clubvakancia.com. А ето и преглед на книгата:

Автор: Вал Стоева