Монтанската библиотека стана домакин на празника на първолаците „Вече мога да чета“

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, първокласници от IV ОУ „Иван Вазов” и V СОУ „Христо Ботев” – гр. Монтана, избраха библиотеката за да отпразнуват успешното си завършване на учебната година.

Под надслов „Вече мога да чета”, в Детския отдел на РБ „Гео Милев” възпитаниците на г-жа Севдалина Петрова – класен ръководител на I „а” клас, IV ОУ „Иван Вазов”, пяха песни, танцуваха и рецитираха стихотворения за буквите. Под бурните аплодисменти на родители и приятели, развълнуваната и изпълнена с гордост, г-жа Петрова връчи удостоверенията за завършване на първи клас на своите ученици.

Първолаците от I „а” клас от V СОУ „Христо Ботев”, с класен ръководител г-жа Мариела Кирилова, отбелязаха „Празникът на буквите” със специално подготвена програма, включваща рецитали на стихотворения, гатанки, песни, танци и представяне на любимите детски приказки – „Червената шапчица” и „Косе Босе”. Артистичните и талантливи първокласници, получиха своите удостоверения за завършване от г-жа Кирилова.

Малките ученици на IV ОУ „Иван Вазов” и V СОУ „Христо Ботев” – гр. Монтана, с гордост показаха пред своите родители знанията, които са усвоили през изминалата година. Родителите подариха на децата си книги, с пожелания да трупат много нови знания. От името на екипа на РБ „Гео Милев” им бяха връчени безплатни читателски карти, които им дават достъп до богатия библиотечен фонд за дванадесет месеца. Г-жа Мирелла Младенова – завеждащ Детски отдел на библиотеката, призова учениците да се включат в Маратон на четенето 2016 година, който стартира на 21.04.2016 г. и ще продължи до 31.08.2016 г.