Малка Великденска приказка

Обичам Великден с писаните яйца, козунаците и веселото пролетно настроение, което носи. Обичам и приказките – забавни, страшни, поучителни, с изненади. А най-хубавото е, когато успея да съчетая всичко, което харесвам! Как? С книжката „Великденска приказка с изненади“, например.

Feeling Good

Няколко малки зайчета, водени от желанието си да организират весел празник, вземат яйцата на госпожа Пъструшка. Изписват ги и ги скриват, за да могат после да ги намерят. Дотук добре, но какво се случва, когато се връщат във фермата и откриват разтревожените животни, потресени от ужасната кражба на яйцата? Лесно ли е да признаеш грешката си? Какво се случва с яйцата на кокошките? Свършва ли всичко добре?

Подходяща за по-мънички читатели, книжката по интересен начин показва част от великденските традиции – изписването на яйцата, както и особено любимата ми традиция да се крият и после децата да ги търсят. Освен веселия текст, към всяка страница има и загадка, спомагаща за логическото мислене на малчуганите. И дори ако понякога пътят към Ада е осеян с добри намерения, по Великден все пак се случват само хубави неща!

Автор: Вал Стоева