Книжно буккросинг парти в Читалище.то на 5 ноември

Буккросинг зоната на Читалище.то става домакин на книжно парти на 5 ноември (събота) от 15 часа. Организаторите обещават приятни срещи с други любители на четенето, както и възможност да научите повече за световното литературно движение Буккросинг. За доброто настроение ще допринесат и специалните гости на събитието Деси и Пролет от Trouble Bakers, които не просто готвят, но и свързват любимите ни литературни творби и кулинарните рецепти в тях, за да ни накарат да усетим връзката между двата свята – на четенето и храната.

„Събрахме твърде много хубави книги, които искат да тръгнат на свобода при нови читатели.“ споделя Милена Златарова, редактор в azcheta.com и най-активния популяризатор на буккросинга в България.

Какво е необходимо, за да участвате в Буккросинг партито?

– Изберете книга от личната си библиотека, която сте готови да пуснете на свобода.

– Опаковате я в непрозрачна хартия и върху нея залепете бележка с цитат от книгата, ключови думи или ваши впечатления, които да насочват читателите към съдържанието й.

– Донесете я на 5 ноември в клуба на Читалище.то.

За да могат Деси и Пролет да приготвят достатъчно вкусни неща за всички гости, е необходима предварителна регистрация в сайта на Eventbrite – https://www.eventbrite.com/e/28913638471.