Карти „Професии“ – избери какъв да станеш

Картите на изд. „Carrot“ не спират да ни изненадват с широкия възрастов диапазон, за който са предназначени. След игрите с животни, плодове и зеленчуци и жизнените цикли, дойде ред да разкажем още малко за професиите и животните.

Професионалното ориентиране е трудна задача, особено когато не е ясно какви ще са професиите на бъдещето. Едно време децата знаеха, че искат да са полицаи, лекари, учители или пилоти. Днес изборът е толкова голям, възможностите изглеждат неограничени и за мъниците става все по-трудно да преценят кое би било наистина интересно занимание, за да го превърнат в своя професия.

Картите „Професии“ позволяват от ранна възраст децата да започнат да се запознават с различни занимания, да си представят какво би било да си градинар или касиер, учител или журналист.

Разнообразните дейности, подбрани от съставителите, представят пъстрия свят на професиите и поставят основите на бъдещия избор.

Картите „Животни“ пък предлагат отлични възможности за учене чрез игра. Включените в комплекта 144 представители на фауната ще изненадат и вас, а информацията гарантирано ще е интересна за малки и големи.

Ето отзива на Вал Стоева за картите, представен в това видео:

Картите на Carrot можете да закупите от сайта им, като впишете в коментар при поръчката код DK19

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.