IIIв клас на поповското ОУ „Л. Каравелов“ излъчи своя „Най-добър четец“

Ето какво ни разказа училищната библиотекарка в ОУ „Любен Каравелов“ – Попово, Антоанета Йорданова, за една тяхна добра практика за насърчаване на четенето:

„Традиционно в Дните на книгата 2 – 23 април в ОУ „Л. Каравелов“, гр. Попово, се провежда конкурс в начален етап „Най-добър четец“. На 14.04.2016 г. учениците от IIIв клас с класен ръководител Катя Иванова премериха сили с четене, за да определят най-добрия четец на класа.

Третокласниците се похвалиха  с библиотеката в класната им стая, която бяха направили техните родители и споделиха, че с нетърпение очакват да станат библиотекари на класната библиотека.      

За конкурса „Най-добър четец“  участниците избраха да четат книгата „Японски приказки“, която е номинирана за наградата „Бисерче вълшебно“ 2016. Книгата е включена и в Пътуващото сандъче на ББИА и Фондация  „Детски книги“, намиращо се в училищната библиотека.

Участниците в конкурса се представиха отлично. Всички четоха с лекота, гладко и изразително. Силите бяха изравнени. Журито, в чийто състав влизаше целия клас, бе изключително затруднено в избора на най-добрия четец. Децата единодушно решиха и шестимата участници да бъдат класирани на първо място. За отличното си представяне те получиха грамоти от училищния библиотекар г-жа Антоанета Йорданова.

Голямата награда на най-добрите четци бе да четат на деца от детски градини в града, да им представят книгите от „Бисерче вълшебно“ 2016 и да им помогнат да гласуват. Най-добрите четци от IIIв клас – Александра, Дияна, Мелек, Невена, Никол и Полина, бяха много развълнувани от предстоящата среща. А в ЦДГ „Здравец“ вече ги очакваха.“