Фотоконкурс на тема “Дигиталните деца”

За да отпразнуват своя първи рожден ден, организаторите на конференцията за деца и технологии Digital KidZ, обявяват фотоконкурс на тема “Дигиталните деца”. Целта на фотоконкурса е да провокира хората да покажат чрез своя обектив ежедневието, мечтите и детството на едно съвременно “дигитално дете”.

Крайният срок за участие е 7 ноември 2015, когато ще се проведе и самата конференция Digital KidZ, чиято тема е “Родителството отвъд технологиите”.

“Искахме да провокираме хората да погледнат света на децата днес през обектива си. На същите онези деца, които нямат щастието да тичат по прашните улици на село, но строят градове с Minecraft, не целят врабчетата с прашки, но “воюват” с Angry birds. Провокираме ги да споделят как виждат “дигиталните деца“, какво е тяхното ежедневие, мечти и детство. Какво им отнемат и какво им дават технологиите,” коментира Ивелина Атанасова, организатор на Digital KidZ.

Заявките за участие във фотоконкурса се приемат в специално Facebook приложение в страницата на инициативата на адрес – http://bit.ly/DKidzPhoto

Седемнадесетте най-харесвани от публиката и журито фотографии ще бъдат отличени с грамота и изложени, заедно с името на техния автор, в центъра на София в периода 17–28 ноември в рамките на едноименната изложба “Дигиталните деца”. Изложбата се организира от онлайн медия и агенция за дигитален маркетинг и ивент мениджмънт – Newtrend, съвместно с PR агенция Интеримидж и със съдействието на Дирекция „ Култура“ в Столична Община.

Digital KidZ има амбицията да изгради мост между технологиите, родителите, учителите и децата и да се превърне в първата платформа в България, извън дигиталния свят, където се дискутират не проблемите, а решенията за по-устойчиво общество, по-добро образование, по-здрави и добре реализирани деца. Включва форум с практични съвети за по-доброто образование възпитание на децата в унисон с „технологичната революция“. Целодневна програма с творчески работилници за деца на възраст 4-10 години и изложение на социално-отговорните компании и неправителствените организации, ангажирани с децата със специални потребности. Организатор на събитието е Newtrend Events – агенция за организация на събития в сферата на дигиталните технологии и уеб.