Джъд Лоу ще играе Дъмбълдор в продължението на „Фантастични животни“

Известният актьор, номиниран 2 пъти за „Оскар“, ще изиграе Албус Дъмбълдор в продължението на „Фантастични животни и къде да ги намерим“, съобщава сайтът Pottermore. Вторият филм ще ни покаже Дъмбълдор като учител по трансфигурация в Хогуортс, десетилетия преди да стане директор на училището за магия и вълшебства.

Във „Фантастични животни и къде да ги намерим“ името на Дълмбълдор се споменава, когато става ясно, че Нют Скамандър е бил изключен от Хогуортс заради инцидент с магическо същество. Дъмбълдор бил единственият, който се противопоставил на изключването му.

„Джъд Лоу е изключително талантлив актьор, на чиято работа се възхищавам отдавна. Очаквам с нетърпение възможността най-накрая да работим заедно. Знам, че ще улови блестящо всички неочаквани страни на Дъмбълдор, когато Дж.К. Роулинг разкрива този твърде различен момент от живота му.“, казва режисьорът Дейвид Йейтс.

Дж.К. Роулинг е сценарист и на втория филм с главен герой магизоолога Нют Скамандър. В продължението историята ще ни потопи в още по-мрачни времена за магическата общност, когато Нют и останалите персонажи ще трябва да изберат страна. Очаква се снимките да започнат това лято, а филмът да се появи в кината на 18 ноември 2018 година. Плановете са поредицата, започнала с „Фантастични животни и къде да ги намерим“, да включва общо 5 филма.