Дни на книгите за програмиране за деца в Detskiknigi.com

 „Смятам, че всеки в тази страна трябва да се научи да програмира, защото това ще го научи да мисли.“ – Стив Джобс

„Ученето да програмираш развива мозъка ти, помага ти да мислиш по-добре и изгражда начин на мислене, който според мен е полезен във всички области.“ – Бил Гейтс

Програмирането се превръща в жизненоважно умение в почти всяка съвременна индустрия. Според прогнозите, до 2010 г. ще има 1 000 000 повече работни места, свързани с компютърните науки, отколко студенти в тази област. Добрата новина е, че програмирането може да бъде много забавно. Усвояването на писането на код може да бъде изумително, практично и много удовлетворяващо хоби за деца на всякаква възраст.

За да ви покажем, че това не е невъзможна мисия, от 17 до 21 май 2017 г. на сайта ще Ви представим книги за програмиране за деца, с чиято помощ да започнете своите вълнуващи приключения в дигиталния свят, но не просто като пасивни потребители, а като създатели на собствени игри, анимации и дори уебсайтове. Освен ревюта, следете и за специалните ни материали за ползите от запознаването на децата с принципите на програмирането, както и с интересни факти за личности, без чиято работа нямаше да съществуват компютрите такива, каквито ги познаваме.