„Детски книги“ ще търси традициите в книгите… и не само

С наближаването на един от най-важните за вярващите празници – Великден, нашият екип реши да постави началото на пътешествие в света на българските традиции. Те са описвани в книжки, разказвани в приказки и декламирани в стихчета…

Дали обаче децата наистина имат представа за интересните обичаи, развили се през годините по българските земи? Краткото ни проучване установи, че по-будните млади читатели са запознати с някои от прелюбопитните традиции. По-голямата част от децата обаче често свързват празниците с подаръци, а спомените, които би трябвало да пазят за поколенията, някак си се губят в морето от комерсиални изкушения.

Днес поставяме началото на едно пътешествие в света на традициите през погледа на децата. Ще надзърнем и в света на книгите, ще ви разкажем за някои от най-интересните приказки, песни и стихове, свързани с големите български празници. Ще ви срещнем със спомените на интересни личности, посветени тъкмо на традициите и обичаите и ще ви споделим най-интересните факти, които ще открием по време на нашето пътешествие.

Ако смятате, че ще скучаете, ще ви предизвикаме да се включите в нашето приключение и да ни покажете как вие, младите читатели, разбирате традициите.

Мечтайте, любопитствайте и запечатвайте спомените в сърцата си, защото само чрез паметта на поколенията малка страна може да бъде запазена за още много векове!