Да вдигнат ръце тези, които обичат котките!

Казват, че хората са два типа – такива, които обичат кучета, и такива, които предпочитат котки. Именно за малките представители от втория тип е книгата „Обичам котките!“ на изд. „Клевър Бук“, изпълнена с оригиналните и симпатични илюстрации на Марина Солодкая.

Котките носят утеха и спокойствие (когато не правят бели), мъркането им успокоява, а топлите им телца мигновено ни отпускат. Едновременно с това, те са умни, находчиви, своенравни и удивително грациозни. Не е никак чудно, че хората са решили да опитомят тези красиви създания преди хиляди години.

На страниците и под многобройните капачета на „Обичам котките!“ читателите ще открият куп знайни и незнайни факти за котките, множество любопитности, както и подбрана полезна информация. Например: какви видове диви котки съществуват, как тези мъркащи или ревящи създания общуват с нас, какво обичат да похапват. С „Обичам котките!“ ще си припомните и най-известните котки от литературата, социалните медии и популярната култура.

Ако вече имате един такъв пухкав (или напротив, безкосмест) домашен любимец, книгата ще ви помогне да разбирате сигналите му по-добре. Ако пък твърдо сте решили да отворите вратите на дома и сърцето си за някое коте, то тук също ще намерите основни и важни съвети – на каква възраст най-малко трябва да е котето, какво ще му бъде нужно, с какво ще го развеселите и улесните адаптацията му.

Книгата би зарадвала огромните почитатели на котките и определено е подходяща за подарък по случай определен повод. Книжното тяло е здраво и стабилно, страниците – от твърд картон, който ще устои на много четене и споделяне. Кориците са дебели, но не утежняващи, а ръбовете са заоблени с мисъл и грижа към малките ръце.

На фона на качествената изработка, информацията в „Обичам котките!“ е кратка и не особено описателна, което влияе на баланса качество-цена. За сметка на това многото капачета биха осигурили дълга игра. Сбитата информация и изчистените илюстрации пък могат да предизвикат последващ интерес за повече подробности. А ако той се прояви, ще имате възможност за съвместно търсене на факти и проучване на потайния котешки свят!

 

Вземете книгата с код DK19 от Ozone.bg 

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.