Читатели от с. Нова Черна участваха в националното четене „Аз съм българче”

Радка Стефанова, библиотекар в читалищната библиотека при НЧ „Васил Йорданов – 1942г.”, село Нова Черна, ни писа, за да разкаже за участието на малки и големи читатели от селото в националното четене „Аз съм българче”.

„Читателите от клуб „Приятели на книгата” от читалищната библиотека при НЧ „Васил Йорданов – 1942г.”, село Нова Черна, област Силистра, за пета поредна година участват в националното четене „Аз съм българче”. Читателите, деца и родители, бяха разделени на три отбора. Първият отбор имаше за задача да открие по стелажите в библиотеката книгата „Аз съм българче” на Иван Вазов. Вторият отбор – да открие в една от залите на читалището портрета на автора на стихотворението и да ни разкаже за него и неговите произведения. Третият отбор трябваше да открие българското знаме. Всички участници трябваше да се съберат на финала при българското знаме и да рецитират стихотворението.

Чрез тази литературна игра, с помощта на библиотекаря и техните родители, нашите малки читатели обогатиха своите знания за автора, научиха още едно стихотворение, откриха нови приятели и бяха щастливи от прекараните приятни минути в библиотеката. Всеки участник получи българско знаме.”

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.