Сам и компания помагат на приятели в беда
16.10.2014
Ако сте чели някоя книга от поредицата за „Сам Силвър, тайният пират” вече знаете, че екипажът на пиратския кораб „Морски вълк” не са типичните кръвожадни и алчни морски разбойници, а една доста задружна банда, която цени лоялността и справедливостта. Точно тези техни необичайни за морски разбойници качества ще бъдат подложени на проверка в „Приятели в беда” (изд. ФЮТ). С помощта на вълшебния златен дублон Сам Силвър отново се връща 300 години назад във времето и попада на борда на „Морски вълк”. Почти веднага целият екипаж е въвлечен в поредното приключение. Приятелското племе на лаякатите е поробено от бели нашественици, които ги принуждават да ловят бисерни миди за тях. Единствено Усиян, синът на вожда, успява да се измъкне от нападателите и търси помощ от капитан Блейд. В миналото капитанът е бил спасен от племето и тъй като чувствата му за дълг и вярност към приятелите са силни, той и пиратите му без колебание се заемат да помогнат на момчето. Всеки член на екипажа дава най-доброто от себе си. Дори недружелюбният корабен котарак Синбад ще подаде лапа в нужда! Свещеният дух-закрилник ...
Прочети повече
“Читателска щафета 3″: време за промяна
07.12.2012
Започна кампанията "Читателска щафета 3"! В това издание обаче сме ви подготвили мнооого изненади! Разделихме щафетата на 2: - за веселушки от 6 до 10 години - ще четем книгите на Бевърли Клиъри за Бийзъс, Рамона и Хенри в "Читателска щафета 3 мини"  от 19.11.2012 г. до 30.03.2013 г.; - за рицари от 11 до 15 години - ще разбулим тайните на трилогията "СТРОМ" на Еманюел и Беноа дьо Сен Шама в "Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ" от 29.11.2012 г. до 15.04.2013 г. Участието е много лесно: влизате в микросайта на кампанията, подходяща за вашата възраст и следвате правилата. Прочитате трите си книги, изпращате ни форма за участие и очаквате колекционерската си значка :) Междувременно, не пропускайте да следите за игрите, конкурсите и забавленията, които ще ви организираме! Какво да правите, ако сте на възраст от 6 до 10 години, а искате да се включите в тийн-кампанията "Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ"? Много е просто - прочетете книгите си за Бийзъс, Рамона и Хенри, изпратете ни форма за участие, а после прочетете и една книжка от поредицата "СТРОМ". Така ще получите и двоен шанс за значки! Можете ли да грабнете две ...
Прочети повече
Читателска щафета 3 мини: Бийзъс, Рамона и Хенри
19.11.2012

С огромно удоволствие ви каним на новото ни, трето приключение в играта“Читателска щафета 3 мини: Бийзъс Рамона и Хенри”!

Както в предишните издания, така и тук ви предизвикваме да се забавлявате заедно с нас, да четете книжки и да се състезавате за страхотните ни Н-А-Г-Р-А-Д-И!!!

За да ви изненадаме още по-приятно, решихме да направим огромни промени в играта, позволявайки на още повече от вас да се включат в страхотното четене и да се запознаят с Бийзъс, Рамона и Хенри – герои на авторката Бевърли Клиъри.

Какво да очаквате от “Читателска щафета 3 мини”, ще разберете от специалния сайт на щафетата

 

Прочети повече
Читателска щафета 2: Детективи с машина на времето
06.03.2012

“Читателска щафета 2: Детективи с машина на времето” се проведе в периода 06.03.2012 г. – 18.05.2012 г.

С издателство “ФЮТ” те поканихме на тайнствено пътешествие в света на детективските истории. Как протече кампанията ни, кой победи и какво открихме при пътешествията си с Темпус?

Открий на страниците на щафетата:

Прочети повече
Читателска щафета І. – Роалд Дал
17.02.2012

Първото издание на кампанията “Читателска щафета” се проведе от 13.09.2011 до 09.12.2011 г.

В рамките на 3 месеца всички желаещи на възраст между 7 и 13 години, имаха възможността да се включат в щурата надпревара за четене на шантавите книги на британския автор!

Бяхме обещали първите 500 участника да спечелят гарантирано чиТатеЛскоЩафетниЧески значки. Изпълнихме ли дадената дума? Естествено!

Всичко за първото издание на щафетата можете да откриете в специалния й микросайт:

Не пропускайте да се включите в следващото издание на играта :)

Прочети повече