Покажете ни как четете, включете се в „Аз чета с мама“

Преди време нашите приятели от сайта Аз чета поставиха началото на рубриката „Аз чета с мама“. Чрез нея те приканваха родители, учители, баби и дядовци, сестри и братя да разкажат и да покажат как четат със своите деца. Повече за кампанията можете да прочетете тук, както и да видите участниците до момента.

Е, благодарение отново на Аз чета, днес рубриката „Аз чета с мама“ се прехвърля в нашия сайт за детски книги. Защо? Защото където са детските книги, там са и децата! Ще се радваме да споделите с нас как примамвате, подтиквате, пленявате или просто мотивирате децата да откриват света на книгите. В кратко писмо ни разкажете за вашите методи на четене, за специалните подходи и интересни наблюдения. Ако искате, изпратете ни снимки или видео, а ние ще покажем как се справяте с нелеката задача да печелите още верни почитатели на книжките.

А, да, щях да пропусна: „Аз чета с мама“ не е само за майки! Думичката „мама“ събира в себе си любовта, вниманието, грижите и търпението на всички възрастни към децата. Ако сте баба, дядо, учител, библиотекар, леля, кака или батко – пишете ни! Защо? Защото опитът на всеки един е безценен и когато всички ние споделим своите знания, възпитанието в любов към четенето става много по-леко.

Хубаво е да знаеш, че има откъде да почерпиш идеи… А още по-хубаво е да споделиш и да спечелиш награда за себе си и за четящото си дете. Как? Изпратете ни своя опит, събран в разкази, снимки или видео, на мейл smama@azcheta.com, а после поканете своите приятели и познати да гласуват за вас, като оставят коментар под статията. Всеки месец писмото, събрало най-много коментари, печели книжни награди.

Очакваме вашите интересни и безценни идеи!