Включи се в кампанията „Подари приказка“ като дариш бебешки книги и играчки

За втора поредна година Тръст за социална алтернатива стартира кампанията „Подари приказка“, с която призовава желаещите да дарят детски книжки за бебета и малки деца. Събраните книжки ще бъдат раздадени за Коледа на семействата от патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“. В първото издание на кампанията от септември 2019 г. бяха събрани над 1500 книжки и играчки, с които бяха зарадвани близо 120 семейства.
„Търсим широк кръг от съмишленици, които да подкрепят усилията ни в сферата на ранното детско развитие и патронажната услуга за семейства, живеещи в трудност.“, казват от Тръста за социална алтернатива и посочват начините, по които можете да помогнете.
„Споделете събитието във фейсбук с други ваши близки и познати, които биха имали интерес да дарят книжки или да следят новините ни.
Опитваме се да вдъхновим повече родители да четат на своите малки деца. Затова запишете видео как четете на детето си откъс от любима приказка, за да развиете въображението му и споделете на страницата на кампанията във фейсбук с #podariprikazka.“
Кампанията ‘“Подари приказка“ е в полза на патронажната услуга „Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще“, която “Тръст за социална алтернатива” тества в България от 2016 г. насам. Услугата подкрепя млади майки и семейства, живеещи в бедност, за да могат да отглеждат децата си в безопасна и стимулираща среда, въпреки лишенията и трудностите. Обучените патронажни сестри работят в София и Пловдив и в рамките на около 60 посещения полагат основите за по-добро бъдеще на семействата и децата им. Амбицията е услугата да бъде достъпна за всички семейства в нужда в страната.
Последвайте страницата “Заедно – здраво бебе, здраво бъдеще/Nurse Family Partnership” във фейсбук и събитието във фейсбук Кампания “Подари приказка”, за да следите новините, свързани с кампанията, и да изберете най-лесния начин за изпращане на книжките, които искате да дарите. За повече информация, можете да се свържете се с координатора на кампанията – Дена Попова, на тел. 0884 981 124 или да пишете на имейл: dpopova@tsa-bulgaria.org.