Срещите на книгите от „Бисерче вълшебно“ 2015 с читателите

Замисляли ли сте се как детските книги достигат до своите читатели? Подарък от семейството, размяна на любимо четиво с приятел… Сещате ли се за други варианти?

„Бисерче вълшебно“ 2015 в библиотеката

Ако не сте ходили все още в библиотека, ще ви издадем една тайна: там ще откриете океан от детски книги, тръпнещи в очакване да изберете тъкмо тях и да потеглите заедно на пътешествие! И само така е възможно да притежавате всички номинирани заглавия – като ги заемате от библиотеката 🙂 

Библиотекарката Виолета Печкова от детския отдел на РБ „Проф. Беню Цонев“ ни изпрати снимка на част от номинираните книги, които са на разположение на малките читатели от града. Ловешката библиотека е сред партньорите на тазгодишното издание на наградата, а ние сме радостни от усилията на библиотекарите да запознаят децата с номинираните заглавия и да ги насърчат да подкрепят своята любима книга.

Книгите, номинирани в наградата, са част и от проект „Пътуващите сандъчета“ на ББИА. В кои библиотеки пътешестват те и как читателите посрещат книжките, можете да следите в специалния раздел „Пътуващите сандъчета“.

„Бисерче вълшебно“ 2015 в книжарниците

В третото издание на „Бисерче вълшебно“ освен библиотеки и читалища, като партньори се присъединиха и книжарниците. Защо? Защото ако сте обърнали внимание, сред морето от детски книги е трудно да откриеш каквото и да било, камо ли модерните книги, издадени през предходната година. За да улеснят възрастни и деца, пожелали да разгледат книгите от наградата, част от книжарниците в страната популяризират „Бисерче вълшебно“ 2015 по различни начини…

Книжарници „Приятели“ са заложили на поставянето на отличителни етикети „Бисерче вълшебно“ върху книжките и позиционирането им в специално кътче 🙂 Снимките, които получихме, са от книжарницата в Свищов:

  

  

Книжарници „Сиела“ пък са обособили специална категория „Бисерче вълшебно“ в своя уебсайт. Съвсем скоро очакваме снимки и информация и от другите партньори-книжарници, които да споделим с вас.