Сребърни делфини: Двойна опасност

В прекрасните есенни дни винаги е приятно да се върнеш към лятото. Море, вълни и пясък, весели детски игри и забавни приключения… Ех, какво може да липсва в такава картинка? Вълшебната способност да си Сребърен делфин!

Сребърните делфини имат необикновена дарба: те могат да се притичват на помощ, когато делфините ги повикат и да спасяват морските обитатели от вредите, нанесени от небрежни летовници. За да се свържат със своите морски приятели, Сребърните делфини си имат талисмани. За главната героиня Антония Лий това е верижка с делфинче, а за Кай – игла. Освен магичните си способности, двете деца членуват в еко-организацията „Морска звезда“ и се грижат за природата в малкото им крайбрежно градче.

Антония Лий наглед е нормално момиче : ходи на училище, има страхотни приятелки и дори се занимава със сестра си Джесика. Тя обаче крие огромна тайна – преди време получава като подарък сребърна верижка с делфинче, чрез което Спирит, Стар и Бабълс (делфините в залива) могат да я викат при опасност. Огромната отговорност, с която е натоварено момичето, на моменти я изправя пред труден избор, но тя знае – „Вярвай в себе си!“. Щом си спомни мъдрите думи, Антония  е способна да се притече на помощ на беззащитните морски обитатели.

В книгата „Двойна опасност“ момичето е поставено в трудна ситуация: някой непрекъснато изхвърля боклуци в морето, застрашавайки колонията на морските кончета, а малката й сестра Джесика непрекъснато я следи. Антония е принудена да открие не само кой замърсява морето и наранява морските обитатели, но и да разкрие крадеца на нейното вълшебно делфинче. Сериозните предизвикателства при почистването на морското дъно, пред които са изправени Сребърните делфини, не може да се сравнят с душевните терзания на момичето. Защото за другите Антония е перфектна, но дълбоко в себе си героинята таи силно притеснение: ами ако сестра й също е Сребърен делфин? Ако има по-голяма сила от нея?

Двойното предизвикателство, пред което е изправена Антония, е повече от сериозно: да спаси човешки живот, макар и без вълшебната верижка, с която плува като риба или да помогне на делфините в беда? Изборът е труден, но момичето все пак намира правилно решение, следвайки девиза „Вярвай в себе си!“.

Как бихте постъпили вие, Сребърни делфини?

„Двойна опасност“ предлага динамично развитие на своите читатели. Дали трябва да изхвърляме отпадъци на плажа? Нараняваме ли морските обитатели? Можеш ли да си Сребърен делфин  и без талисман? Кое е правилното решение и на кого да разчиташ, ако изпаднеш в беда? Книгата дава отговор на всички тези въпроси и провокира много други, свързани с приятелството, добротата и увереността в собствените качества. Еко-тематиката, застъпена в поредицата „Сребърните делфини“, стимулира читателите да обърнат внимание на проблемите, причинени от действията на хората и се набляга на важността от опазването на околната среда по приятен и ненатрапчив начин.

Началото на поредицата поставя книгата „Сребърните делфини: Вълшебната верижка“, а ревю за нея ще откриете тук.

Автор: Вал Стоева