Представяне на детската книга за Владимир Димитров-Майстора в София и Шишковци

Илюстраторката Кристина Тужарова ще представи детската си книга за Владимир Димитров-Майстора в София на 4 юни и в село Шишковци (до Кюстендил) на 5 юни.

Кристина Тужарова е автор на обичаните готварски книги “Малка сладка” и “Малка соленка” (изд. “Рибка”). От няколко години тя развива “Изкуство за любители” – лекции и уроци по рисуване за деца и възрастни. Книгата представя живота на Владимир Димитров-Майстора по начин, интересен за децата от 6 до 12-годишна възраст. За отпечването на тази първа книга от поредицата “История на изкуството за любители” Кристина Тужарова проведе успешна кампания за набиране на средства във Fundrazr.

Събитието в столицата ще бъде от 17:00 до 19:00 ч. в Борисовата градина на поляната над езерото с лилиите. Организаторите обещават рисуване, много забавления и томбола с награди.

Закупилите книгата предварително ще могат да я получат на събитието. Всички желаещи ще могат да се сдобият с екземпляри и на място, както и да се запознаят с автора.

Представянето в Шишковци ще започне в 11:30 в двора на къщата-музей в центъра на селото. Освен че ще можете да вземете книгата си, ще имате възможност и да разгледате къщата на Майстора и да се запознаете с хора, които още си спомнят времето в което той е живял. За финал отново ще има много рисуване и томбола с награди.