Миш и Маш от твоя етаж

„Миш и Маш“ (изд. Хермес) е история за едноименните мишоци на Анита Тарасевич, която разказва в рими за два мишока с не особено примерно поведение. Извън мишите си убежища те са страхливи, безшумни и възпитани, но у дома тормозят съседите.

„Най-редовно крещели един подир друг.
И етажът кънтял от ужасния звук.“

Авторката води в мерена реч малките читатели през опитите на подредените и чистолюбиви мравки да се справят с Миш и Маш.

„всяко лошо в живота си има и край,
а пък краят пристига неочаквано май…“

Дали един стар котарак от тавана е достатъчен да ги сплаши? А може би решението срещу мишата напаст се крие в имената им и в образа на традиционната българска баба, чийто най-голям страх е внучето да не гладува?

„Миш и Маш“ е най-подходяща за деца между 3 и 7 години, за които е особено важно да слушат римувани истории и да развиват своя усет за ритъма на езика. Невъзпитаните мишоци, вероятно ще им заприличат на невъзпитаните съседи каквито всички имаме. Това е добър повод да обсъдите правилата за добро поведение и съжителство между съседи.

Книгата е чудесно илюстрирана от Надежда Кацарова, с чиито пъстри и закачливи рисунки образите на пакостниците Миш и Маш получават допълнителни пластове. Пълните със забавни подробности рисунки дават множество възможности да ги разглеждате многократно с децата и така да развивате и визуалната им култура. Обърнете внимание на забавните подробности в къщичките на мишоците. 🙂

Можете да купите „Миш и Маш“ от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––