Изненадите на малкия Никола

Поредицата за малкия Никола умее да оставя читателите без дъх и ги залива с тонове щури ситуации. В „Изненадите на малкия Никола“ най-потърпевши се оказват възрастните, приемащи всичко прекалено сериозно.

Струва ми се, няма някой, чиито родители да не са срещали противоречия по домакинските въпроси. И родителите на познатия ни герой не правят изключение, особено когато се отнася до боядисване! А ако бащата на Никола не е въодушевен от идеята и се опитва да „изклинчи“, момченцето е твърдо решено да осуети плановете му… напълно невинно, естествено! Замесването на съседа Бледюр в цялата работа само доказва, че мъжете са като деца, но… най-смешното от всичко е как се избира цвят грейпфрут.

Hit with Brick

Гостуването на леля Матилд и чичо Казимир е друга от любимите ми истории. Възрастните наистина умеят да са доста гадни, като с уж невинните си коментари и забележки засягат околните.  Изключение не правят и роднините на Никола, изтърсващи се – ИЗНЕНАДА – в един неделен следобед. Злобните коментари и лошото държание на братовчедчето Елоа може и да се преглътнат, но все пак изненадата заслужава да бъде „върната“. Затова, след гостуването на роднините, Никола и семейството му – ИЗНЕНАДА – цъфват на роднинско гости.

Ugh!

Това са само част от историите, пълни с майтапи и мегазабавни ситуации. Невъзможно е да се предаде очарованието на преживелиците на малкия Никола – ще се получи като лошо разказан виц. Затова предлагам не само на малчуганите, но и на техните родители да почетат заедно и да си доставят няколко часа искрено веселие с щуротиите на Никола.

Ако пък ви се приискат още лудории, не пропускайте и останалите книжки от поредицата: „Ваканциите на малкия Никола“„Малкият Никола тръгва пак на училище“„Щуротиите на малкия Никола“„Малкият Никола и приятелчетата„, „Междучасията на малкия Никола“, „Малкият Никола“.

Автор: Вал Стоева