Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ търсят подкрепа в кампанията България дарява

Фондация „Детски книги“ участва със своята кауза Читателски клубове „Бисерче вълшебно“ в кампанията „България дарява“. От 22 до 31 март всеки може да избере и подкрепи каузата, в която вярва и към която е съпричастен, като дари за промяната, която иска да направи реалност.

Нашата кауза цели събиране на средства за закупуване на книги за читателските клубове от мрежата „Бисерче вълшебно“, които за три месеца надхвърлиха 65 и броят им продължава да расте. Повече за клубната дейност и ефекта от инициативата ни ще откриете на http://www.biserche.com.

„България дарява“ е първата по рода си общонационална инициатива, която популяризира и насърчава дарителството. Тя дава равен шанс на малки и големи граждански организации от цялата страна да представят своя кауза на безплатната платформа bulgariadaviava.bg. На нея са регистрирани 115 каузи в следните направления: образование и таланти, деца и младежи в риск, възрастни хора, култура и изкуство, градска среда и местно развитие, социална подкрепа, спорт, технологии, човешки права, природа и околна среда.На сайта всеки може да избере една или повече каузи и да разбере как може да ги подкрепи. Нашата кауза ще откриете тук.

Каузите във всички тези направления са предварително селектирани, като организациите, които ги осъществяват, трябва да имат предишен опит, да са регистрирани като граждански сдружения в обществена полза и да са предоставили финансови отчети към Министерство на правосъдието, което гарантира прозрачността и професионализма им.

Инициатори на „България дарява“ са 12 организации, които вярват, че всеки от нас може да допринесе за по-доброто развитие на нашето общество и средата, в която живеем: Български дарителски форум, Български център за нестопанско право, Български фонд за жените, фондация „Бикоуз: в помощ на благотворителността, Българско дружество за защита на птиците, Национална мрежа за децата, Център за приобщаващо образование, Международна награда на херцога на Единбург–България, фондация „Заслушай се“, „Светът на Мария“, WWF България и УНИЦЕФ.

Партньори на кампанията са bTV Media Group, Българско национално радио, БЪЛГАРИЯ ОН ЕЪР, Българска национална телевизия, Outcast, Офнюз, Днес.бг, Дневник, Аз-жената.бг, НПО Портал, Ню Левъл Комюникейшън, ИДЕАкомм, Destructive creation, Кривицки и Сие, Sound Project, Бизнес парк София.