„Бебето“ – 13 залъгалки за най-малките от Дора Габе

Луксозната текстилна книга „Бебето“ е едно от първите бижута на бутиковото ателие за българска детска литература „Горната земя“.

Вещото око на писателката Весела Фламбурари е подбрало 13 залъгалки и броилки за най-малките от Дора Габе. С помощта на майстор шивача Христина Консулова те са се превърнали в скрити съкровища както за бебетата, така и за техните родители.

Зад завеси, върху перденца, сред цветя и в торбички се крият кратките стихчета, които не са само за четене, но и за игра с мъничета. Например, при „Ръчички“, родителят може да преброи пръстчетата на бебето и през играта то да чуе как се брои до пет, да осъзнае, че има две ръчички, а и че мама и татко са готови да си поиграят с него.

„Имам две ръчички,

и двете мънички,

с едно пръстче,

с две пръстчета,

с три, четири пет – сладки като мед!“

Освен забавните идеи за игра и полезните залъгалки в мерена реч, които задават ритъм, обичан от бебетата, меката книга е подходяща и за малко по-големи бебета, които се учат да захващат и дори да връзват и местят елементи. Те ще могат да тренират моториката си с „Бебето“ – малко по-различна „тиха“ книга от добре познатите на родителите подобни продукти.

Ако се чудите какво да подарите на настоящи и бъдещи млади родители, заложете смело на „Бебето“. Освен приятното и полезното, съчетани в книжката, важно е да знаете, че тя е и бутиково производство – има я само в 100 бр. и подаръкът ви ще е наистина специален!

Може да я поръчате през сайта на издателство „Горната земя“.

Снимката на корицата е взета от сайта на издателството.