Аз готвя здравословно с мама

Темата за здравословното хранене ми е много близка. Да не решите, че съм вманиачена… Не, просто глутенът и лактозата са задължени да стоят далеч от менюто ми, а информацията, която съм натрупала и за тях, и за разни други видове вещества, ме кара да храня семейството си с колкото се може по-чисти продукти.

Чувала съм доста хора да казват, че ако е здравословно, никак не е вкусно. Аз определено не съм съгласна и затова се зарадвах много на активните карти „Аз готвя здравословно с мама“ на изд. „Клевър Бук“. Стори ми се хитра хрумка да покажеш на децата през игри и вкусни рецепти, че кифличките и бонбоните могат да са полезни, а и доста приятни. Пък ако са приготвени лично от теб – най-добре!

В кутията ще откриете 50 карти, разделени по теми: „За гризкане“, „Закуска“, „Десерти“, „Напитки“. От едната страна на картата има рецепта или полезна информация (например за ядките, за водата), а от другата – забавна игра, която децата могат да изпълнят с приложения в кутията маркер. Ще се изненадате колко лесни идеи са предложили съставителите на комплекта, а достъпните обяснения ще помогнат на малките готвачи хем да научат интересни здравословни трикове, хем да сготвят сами различни вкусотии.

Аз реших да изпробвам овесените бисквити, но да модифицирам рецептата така, че да бъде с безглутенови продукти. В интерес на истината, резултатът надмина очакванията ми:

 

Ако и вие искате децата да се хранят по-здравословно И вкусно, прегледайте активните карти с рецепти „Аз готвя здравословно с мама“ на изд. „Клевър Бук“. Със сигурност ще откриете идеи за похапване, за които не сте се сещали, а децата ви ще се забавляват и ще играят, докато развиват готварските си умения.

Не пропускайте и другите предложения в нашата „Вкусна седмица“ 2016!

Автор: Вал Стоева