Звезден състав ще озвучи новата муминска анимация

Финландската продуцентска компания Gutsy Animations, която възражда мумините в семейна телевизионна драма, обяви част от актьорите, които ще озвучат анимационния сериал.

Тарън Еджертън, познат от шпионската комедия „Kingsman: Златният кръг“, ще бъде обичания от всички Муминтрол. Английската актриса Розамунд Пайк ще бъде гласът на мъдрата и грижлива мама Муминка, а в ролята на приключенски настроения татко Мумин ще слушаме Мат Бери. Суетната и понякога флиртуваща госпожица Снорк ще бъде озвучена от Акия Хенри.

Звездата Кейт Уинслет е натоварена с ролята на Филифьонката, а дълбокомисленият философ Мускусния плъх ще говори с гласа на Уил Селф.

Творческият директор и изпълнителен продуцент в Gutsy Animations, Марика Макаров, разказва:

„Въодушевени сме от звездния състав, който бе внимателно подбран за озвучаването на така обичаните герои на Туве Янсон. Те ще докоснат и младата и по-възрастната аудитория. Не бихме могли да подберем по-талантливи и подходящи актьори за семейната драма, върху която работим и която не бяга от задълбочеността и сложността на оригиналните творби на Янсон.”

„Муминската долина” се прави с помощта на модерна хибридна 2D/3D техника. Предвижда се първите два сезона от по 13 22-минутни епизода да бъдат излъчени през пролетта на 2019 г. Пълният актьорски състав ще бъде оповестен в следващите месеци.

Създадените от финландската художничка, илюстраторка, писателка на книги и комикси Туве Янсон мумини са световно известни герои. Муминските книги са преведени на повече от 50 езика, а предишната им телевизионна анимация се е излъчвала в 124 страни.