Запознайте се с Ветман

Ветман живее в къщурка до малък английски градец, където никой не подозира, че е повече от ветеринарен лекар. Той спасява пациентите си именно със своите невероятни бионични изобретения! Когато Имоджен и Финдли се натъкват на ранен таралеж и го завеждат при Ветман, те нямат представа, че им предстои да поемат на важна мисия за спасението на новото си бодливо другарче – а и не само.

На 19-и ноември (събота) от 12.00 ч. в зала „Левентис“ на Националния природонаучен музей* всички любители на животните ще могат да се срещнат с Ветман и неговите приятели. Присъстващите ще чуят откъси от книгата на Ноел Фицпатрик**, ще рисуват и ще се запознаят с новото българско издателство „Noble Star Books“.

За да удължите удоволствието от срещата си с Ветман, запознайте се с истоиите и на други лекари от детската литература – Томсън, Дулитъл, Охболи – както и с книгите на писателя природолюбител Джералд Даръл.

– – –

*Важно уточнение: Входът за представянето на книгата е свободен, но в случай че искате да разгледате и експозициите, ще трябва да заплатите вход според ценоразписа на музея.

**Професор Ноел Фицпатрик е световнопризнат ветеринарен хирург, основател на Fitzpatrick Referrals в Англия и звезда в хитовото шоу по Канал 4 „Супервет“. Още като дете той измисля героя, който може да спасява ранени и изоставени животни и да ги прави отново здрави, като използва изумителните си изобретения, направени от захвърлените от хората вещи. Ноел живее в Съри с котките си Рикошет и Ескалибур.