Започват „Седмици на европейските разказвачи: Великобритания“ в Detskiknigi.com

През месец май Европа празнува! А с нея и ние от Detskiknigi.com!

За да отбележим подобаващо постиженията на европейските страни в областта на детската литература, от днес поставяме началото на кампания „Седмици на европейските разказвачи: Великобритания“. В нея ще откриете интересна информация за някои от най-любопитните британски автори за малки и големи, неподозирани факти, задължителните книжни ревюта и много конкурси!

В хода на кампанията ще ви срещнем с карирания слон Елмър, герой на Дейвид Маккий. В поредицата от статии ще научите защо той вече 25 години е любимец на стотици деца по света, колко езика говори и кое го прави напълно различен от всички книжни герои. Освен това ще ви поканим да се включите в играта „Познай героя“, да кажете „Добре дошъл в България, Елмър!“ и да помогнете на симпатичния пъструшко да си намери дом чрез нашите конкурси.

Докато текат европейските ни седмици, ще срещнете още страховити грузулаци, умни мишлета и други прелюбопитни животинки. За по-големите читатели пък сме подготвили специален бонус: ще ви покажем как художествената литература за тийнейджъри помага за по-интересното учене на уроците по география и история чрез книгите на Ева Ибътсън и още, и още…

Всичко за кампания „Седмици на европейските разказвачи: Великобритания“ можете да следите в специалната категория „Европейски разказвачи 2015“ в сайт Detskiknigi.com.

Вярваме, че ще ви бъде интересно, забавно и много полезно! И нека Седмиците на европейските разказвачи от Великобритания започнат С-Е-Г-А!