„Зайчето, което иска да заспи“ обещава да приспи всяко дете

Преди време писахме за хитовата книга на Карл-Йохан Форсен Ерлин, която обещава да приспи всяко дете. Превръщането ѝ в световен бестселър безспорно показва, че родителите често изпитват трудност да изпратят детето си в Страната на сънищата. И ако вие сте сред онези, които вечер след вечер четат и разказват приказки, броят овце, пеят песнички, а Сънчо не идва лесно при децата им, можете да си отдъхнете! Изд. „Хермес“ вече пусна на чист български език „Зайчето, което иска да заспи“.

Книгата предлага нов революционен метод за приспиване, в който авторът съчетава сложни техники за дълбока релаксация. Благодарение на посланията, закодирани в текста, както и спазването на точните инструкции за прочит от страна на родителите, обикновената наглед приказка за зайчето Роджър се превръща в безотказен метод за приспиване.

Историята е съвсем спокойна – зайчето не може да заспи, макар да е уморено. За да му помогне, мама Зайка го води при магьосника чичо Прозявко. Докато вървят към къщата му, двамата ще срещнат охлюва Сънливко и совата Натежали клепачи. Техните съвети съчетават техники за отпускане на тялото и съзнанието, които са поднесени като детска игра. Вълшебният прашец на чичо Прозявко също ще допринесе за заспиването на зайчето Роджър, а детето ви вероятно няма да остане будно до края на приказката. 🙂

В проект „Експериментът“ с Дàниел изпробвахме въздействието на книжката. Той също е от децата, които искат да стоиш при тях, докато заспят напълно. Освен това е на 1,4 години и бе интересно доколко книгата може да въздейства на толкова малки деца. Спазвайки точните инструкции на автора за подготовката преди лягане и за самото четене, успях да приспя своя син малко след средата на книжката. Костваше ми доста усилия да не заспя самата аз, защото посланията наистина действат релаксиращо. И ми се струва, че при малко по-големите деца, които знаят какво значи да отпуснеш крайниците или да си сложиш въпросите в кутийка, тя ще действа още по-бързо!

Авторът Карл-Йохан Форсен Ерлин е изучавал психология в различни шведски университети и е мастер практик по невролингвистично програмиране. Той работи като писател, ментор, лектор и преподавател по личностно развитие и лидерство. Книжката „Зайчето, което иска да заспи“, е първата от поредица четива, чиято цел ще бъде да помогнат на децата да спят по-добре, да разберат собствената си значимост и да развият уменията да преодоляват трудности. Илюстрациите са в нежни, пастелни тонове и са дело на Ирина Маунюнен. Преводът от английски на български език пък е на Венера Атанасова.

Автор: Вал Стоева