Забавното лятно четене

Харесвате ли летните списъци? Не?!? Е, сигурно щях да се съглася с вас, че понякога са доста скучни, но…

Днес бе даден старт на кампанията „Забавното лятно четене“, на която и ние от „Детски книги“ и „Аз чета“ сме партньори.

Освен, че обичаме книгите, за нас е изключително важно да се забавляваме. Защото четенето не е просто прелистване на определен брой страници, пълни с верижки от букви. Четенето е приключение, забавление, удоволствие. С книгите стягаме багажа и тръгваме по света, плаваме на кораб, летим в космоса…

А когато се върнем обратно, попълваме читателския си дневник. И ако сте участвали миналото лято в кампанията „Забавното лятно четене“, значи знаете: от днес до 15. септември можете да попълвате този важен дневник онлайн!

Отбелязвайки всички прочетени книги както от летния ви списък, така и от допълнителната литература, вие се впускате в надпреварата за най-четящ град и най-четена детска книга.

За да ви покажат колко е прекрасно четенето, в кампанията се впускат стремглаво и новите посланици на „Забавното лятно четене“ – Ивайло Захариев и Стефка Янорова (известни български актьори), както и Маги Благоева (детски писател). Самата г-жа Маргарита Попова (вицепрезидент на  пък даде старта на кампанията в Столична библиотека пред ученици от 6. СОУ, София.

Какво трябва да направите, за да участвате и вие?

Да се забавлявате, като четете и да не забравяте да попълвате своя онлайн читателски дневник! Ние ще направим абсолютно същото и ще видим кой ще победи в края на кампанията!

Весело лято!