Забавните щуротии на малкия Никола

След ваканциите на малкия Никола и посещението му в училище, дойде ред на шантавите забавления. „Щуротиите на малкия Никола“ се оказаха точно толкова готини, колкото и останалите книжки на Госини и Семпе.

Нали го знаете малкия хлапак Никола, който вечно забърква коктейли, взривяващи търпението на родителите му? Е, в тази книжка той отново успява да се прояви повече от завидно, опъвайки струните на търпението на Бульона, директора и родителите си.

Без да полага специални усилия, и тук Никола съумява да засмее всеки, докоснал се до преживелиците му. От гледната точка на малко дете, той ни показва често абсурдното разминаване в мислите и действията на големите, които знаят да изискват, но ако се вгледат внимателно в себе си, май ще открият абсолютно същите недостатъци, критикуващи у децата си. Правят ли малчуганите бели нарочно? Едва ли! Просто родителите не проявяват ама никакво разбиране! А иначе и те изгарят от желание да строят замъци, да ходят на цирк и да получават подаръци 🙂

Как се шпионира през бинокъл? Защо всеки в класа на Никола рисува всичко друго, но не и ябълка? Лесно ли се играе на самолети, ако ядеш непрекъснато като Алсест? Колко са щедри мъжете в рода на таткото на Никола и шантав ли е щурият чичо Йожен… Убедена съм, че ако подхванете книжката, в продължение на няколко часа (също като мен) ще се смеете с глас на щуротиите на малкия Никола и неговите верни приятели!

 

Вземете книгата с код DK19 от Ozone.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате 

за насърчаването на детското четене в България.