Забавление без страх с „Вкуснотиите на вещицата“

Всички помните Хензел и Гретел, които бяха подмамени от марципанено-шоколадовата сладкишена къщичка на вещицата, нали? Не сте забравили и намерението й да угои и сготви Хензел, затова разбирам, че не искате да се озовете в нейната кухня. Дали пък няма безопасен начин все пак да го направим?

Книжката „Вкуснотиите на вещицата“ (изд. Софтпрес) от поредицата „Да готвим с приказните герои“ ще ви отведе право там. В нея ще намерите 4 рецепти за вещерски вкусотии – карамелизирани ябълки, кифли „Мумии“, бисквити „Череп“ и сладки „Страховити духове“. Приготвянето им е обяснено в няколко лесни стъпки и със забавни илюстрации. Все пак е хубаво да си осигурите помощта на възрастен, за да не съсипете себе си или кухнята на вещицата… така де, на майка ви.Big Smile

Във видеото можете да видите как с 5-годишната Мая направихме сладките „Страховити духове“ и добре, че ги снимахме, защото след половин час, като истински духове, мистериозно бяха изчезнали. Или пък не чак толкова мистериозно?

Вещерската кухня много допадна на Хензел и Гретел (в случая на Мая и брат й Петър), затова решихме да направим и кифлите „Мумии“. По рецептата се използва бутер тесто, но вкъщи нямахме, затова замесих обикновено тесто за пица, а после следвахме стъпките от книжката. Понеже всички бяха заети с увиването на мумиите, успяхме да направим само снимки:

Автор: Лора Филипова