За втори път канадката Алисън Шейфър ще изнесе лекция за ползите от демократичното родителство

Racheal McCaig Photography

Няма експерт по родителството, който да е впечатлил екипа ни толкова силно, колкото Алисън Шейфър. При посещението ѝ в България през 2014 г. тя изнесе две запомнящи се лекции, с които представи пред публиката ползите от демократичното родителство. Двете ѝ книги – „Скъпи, провалих децата“ и „Не, това не са глезотии“ (изд. „Колибри“) – се превърнаха в настолно четиво не само на нас, но и на много от познатите ни, а вдъхновяващото интервю, което Лора Филипова взе, представи още една страна от ползите на Адлерианското демократично възпитание, чийто привърженик е Шейфър.

Поради огромния интерес към канадския експерт по въпросите на родителството, „Първите 7“ и изд. „Колибри“ канят Алисън Шейфър да гостува в България за втори път тази есен. На 26.09.2015 г. в „Гранд хотел София“ ще се проведат две лекции, посветени на агресията сред децата и на окуражителната независимост. Те са базирани както на двете вече познати на читателите книги, така и на най-новата – „Край на мита за добрата майка“.

Ето какво да очаквате:

Лекция № 1: Агресор или жертва на агресия е детето ви?

Тормозят ли други деца детето ви? Смятате ли, че вашето дете има склонност към грубо отношение към околните и би направило нещо, което да се окачестви като хулиганска постъпка? Какво трябва да направят родителите, ако разберат, че тормозят детето му или че детето му тормози други деца – в реалността  или виртуално?

Лекция № 2: Окуражителната независимост, или как да отгледаме отговорно дете

Защо е толкова трудно децата да бъдат точни в изпълнението на домакинската работа, както и да управляват учебните си задължения без постоянен родителски надзор? Какво пречи на родителите да възлагат повече отговорности на децата си?
Научете правилните стратегии, с помощта на които да помогнете на децата да израснат ангажирани и отговорни личности.

Ако…

…тези въпроси засягат вас и детето ви;

…искате да се отървете от авторитарното родителство, но не знаете с какво да го заместите;

…не желаете да водите вечна война с децата си;

…мечтаете да отгледате истински щастливи деца БЕЗ да нарушавате вашето собствено право на щастие…

Тогава непременно научете как да присъствате на лекциите на Алисън Шейфър! Повече подробности за програмата и билетите ще откриете тук.

Резюме на лекциите на Шейфър от 2014 г. ще откриете тук. Не пропускайте да прочетете интервюто с нея, както и да се запознаете с ревютата на Лора Филипова и Жанета Христова.