За втора поредна година „Бисерче вълшебно“ се включва в проект „Нощ на литературата“

На 13 май 2015 г. точно в 18:00 часа награда „Бисерче вълшебно“ ще се включи за втора поредна година в европейския проект „Нощ на литературата“. В читателското гнездо в магазин „Импресия“ (ул. „Кракра“ 26, София) обичаната от малки и големи актриса и радиоводеща Богдана Трифонова ще ни поведе на приключение в Страната на чудесата. В него една по-различна Алиса ще се срещне с тайния пират Сам Силвър и двамата ще бъдат засипани от снежна тийн-буря, сътворена от някои от най-харесваните тийн-автори като Морийн Джонсън и Джон Грийн.

Въпреки че проектът е насочен по-скоро към възрастните, в България за втора поредна година „Бисерче вълшебно“ има свое собствено читателско гнездо, в което слушателите могат да чуят откъси от книгите, събрали най-голям детски вот в различните възрастови категории. Тази година откъсите ще бъдат от книгите „Приключенията на Алиса в Страната на чудесата, разказани за най-малките читатели от самия автор“ (изд. „Лабиринт“), „Сам Силвър, тайният пират: Морското чудовище“ (изд. „ФЮТ“) и „Сняг вали“ (изд. „Егмонт“). В приказното читателско гнездо, сгушено в ателието за приложни изкуства на арт-магазин „Импресия“ ще се насладите на книжните откъси благодарение на приказния глас на Богдана, която…

…обича БГ Радио, защото там се случва нейната приказка. Води сутрешния блок заедно със Симо вече 13 години.

…обича да чете приказки на глас. Все още има на кого.

…обича книгите, защото те карат въображението, най-големия художник, да рисува!

…обича малките, защото те са големите, всъщност.

Очакваме ви в Нощта на литературата на 13 май 2015 г. от 18:00 часа в читателското ни гнездо на ул. „Кракра“ 26, арт-магазин „Импресия“, за да сътворим заедно книжно-художествена читателско-слушателска магия!

Ако все още не знаете що за чудо е европейският проект „Нощ на литературата“, ето малко повече информация: В Нощта на литературата на всеки половин час известни личности четат откъси от преведени на български чуждестранни автори. Това се случва в т.нар. „читателски гнезда“, като във всяко гнездо се чете един и същи откъс в рамките на 15 минути, а след това има 15-минутна пауза, в която слушателите да се придвижат към следващото. В София всеки слушател може да получи специална брошура, в която да събира печати от „читателските гнезда“. В края на Нощта в 21.30 ч. всички, получили поне пет печата, могат да участват в томбола с книжни награди. Освен в София, Нощта на литературата се случва в десетки европейски градове, а в България се включват още Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, Стара Загора, Шумен.