Юлий Цезар и пиратите

Ахой, моряци!

Капитан Блейд разполага с отличен пиратски екипаж за „Морски вълк“, а тайният пират Сам Силвър дори пътува 300 години назад във времето, за да се включи в техните морски приключения. Истината е, че пирати е имало от много по-ранни времена. Дори великият римски военачалник Юлий Цезар е имал вземане – даване с тях. Ето историята накратко!

Младият Юлий Цезар, който още не бил спечелил славата си, попаднал в плен на киликийски пирати. Обикновено пиратите убивали тези, които залавяли, но не и този път. Похитителите на Цезар разбрали, че той е римлянин и семейството му е богато. Те поискали откуп в размер на 20 таланта злато, но Цезар ги посъветвал да поискат двойно повече.

След месец парите пристигнали и заложникът бил освободен. Цезар потеглил с флотата си, но копнеел за отмъщение. Дълго време събирал воини от околните села, след което преследвал и заловил похитителите си и … ги избил до един.

Бас ловим, че пиратите доста са се разкайвали, че не са убили гордия римлянин, когато са имали тази възможност!

Следете другите интересни материали в секция “Любопитно в Читателска щафет 4: Ловци на приключения”, четете и се забавлявайте. А, да, не забравяйте да изпратите формата си за участие по пощата – най-бързите 500 ще получат колекционерски значки, а всички форми участват в томболата за големите награди, осигурени от Ozone.bg.