Всичко ще се оправи!

Малкият гарван е доста симпатичен герой, макар и мноого палав. Той не винаги е възпитан, често забравя важните правила, които родителите обичат да натякват на децата си и обича да прави по някоя и друга пакост. От друга страна обаче, като всяко дете, гарванчето умее да си взема поука и няма как да му се сърдиш дълго.

Един ден в гората пристига пощальонът и носи писмо, адресирано до мишлето. Мишките обаче са три и настава страшна караница за кого е писмото. За да разреши техния проблем, мъдрият Бухал се разпорежда всяка мишка да получи име. Гарванчето чува всичко и се натъжава: та той също няма име! И точно тук започват проблемите…

Гарванчето мисли ли, мисли имена, които да му подхождат: Еди, Гра, Роби, Денис… или Оскар, или Том? Толкова е ттрудно да си избереш правилно име, че от мислене птичето се разболява. Притеснена, госпожа Язовка го приютява в нейната къща, но въпреки грижите, болният не се възстановява бързо.

Как ще завърши всичко? Ще успее ли Гарванчето да си намери име или ще му трябва помощ? Краят на историята ще разберете от „Всичко ще се оправи! или Защо се разболя малкият гарван?“ на Неле Моост. Илюстрациите на Анет Рудолф със сигурност ще ви зарадват и ще откриете, че чрез тях историята сякаш се разказва сама. И ако тайничко си мечтаете да се казвате по друг начин, а не Таня, Росен или Иван например, първо прочетете за главоболията на гарванчето и помислете хубаво, преди да пожелаете друго име.

Книжките от поредицата за малкия гарван и неговите приятели са прекрасен начин да дадем отговор на въпросите на малчуганите. Как да се държа добре? Защо да ценя приятелите си или пък защо ми е име? Каква е ролята на приятелите и може ли да се разболееш от много тревоги? Отговори на подобни трудни въпроси ще откриете в пъстрите книжки на Неле Моост и Анет Руфолф.

Автор: Вал Стоева