Виктор Самуилов: автор зодия „Хлапак“

Виктор Самуилов е един от обичаните български автори, сътворили куп стихчета за деца. За чудовищата вкъщи, локвите и мушмороците можете да прочетете в ревютата ни, а от блиц-интервюто, взето преди време, ще научите за мечтите и желанията на автора.

Какъв обаче е бил като дете големият Виктор? Научете от отговорите на нашите забавни въпроси: 

Като дете бях… същият, какъвто съм си днес. Е, само в редки случаи, но между нас да си остане, влизам неуспешно в ролята на възрастен.

Играех на… пропадналите вдън земя челик, фунийки, топчета, ашици… И мачовете ни не се развихряха върху дисплей, а между две врати от домъкнати павета насред самата кална улица – автомобил по тази улица минаваше на седмица веднъж. Такова чудо.

Като малък не ми даваха… да бъда аз. Например, да се изкатеря нощем до върха на гардероба, където криеха тавите с топли козунаци… Или пък да изрека пред гостите на глас каквото мисля. Не че и сега много-много ми дават…

Не обичах да ям каквито и да било „морски дарове”. Но пък така ощастливявах останалите на трапезата.

Мечтаех за… семейство. И в него да живеем с майка. И бях съгласен тя, след всяка моя щуротия дори и да ме плесне.

Четях най-безразборно всичко. Дали защото телевизията (в дома на най-заможните съседи) едва-едва прохождаше?

Най-омразната ми книга беше… „задължителната” книга.

Да пишеш за деца е начин да изразиш благодарността за собственото си детство и към новите малчугани.

 

Вземете книгите на Виктор Самуилов с код DK19 с 10% отстъпка от Ozone.bgКогато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.