Весели случки с Петсън и Финдъс

„Веселите приключения на Петсън и Финдъс“ (изд. „ФЮТ“) съдържа две кратки истории от живота на котарачето и неговия стопанин, написани и илюстрирани от шведския художник Свен Нордквист. Те са насочени към по-малките слушатели (между 3 и 5 години), които след прочитане на историите са приканени да изпълнят по една задача, с която да упражнят паметта и фината си моторика.

„Финдъс измисля за Петсън нова игра“ изпраща читателите на обиколка из двора на Петсън, където той търси скрити от котарачето неща. По един очарователно наивен начин всички тези неща могат да се използват за приготвянето на… палачинки. „Финдъс търси Петсън под дърво и камък“ също е под формата на търсене. Този път котето търси самия Петсън, на когото иска да подари картина.

Макар историите във „Веселите приключения на Петсън и Финдъс“ да са съвсем кратички, те носят същия уют и усещане за спокоен и хубав живот, споделен с добър приятел като основните книги за Петсън и Финдъс. Освен че са чудесни упражнения за вниманието на малките слушатели и умението им да следят движението на героите не само чрез текста, но и чрез илюстрациите, двата разказа дават и много възможности за разговори с децата. И двете „приключения“ разкриват без грам дидактичност колко са важни приятелите и колко простичко може да бъде щастието.

Детайлното разглеждане на симпатичните и пълни със забавни подробности илюстрации пък си е запазено удоволствие при четенето на книгите на Свен Нордквист.

Преводът е на Розалина Палазова, а книжката е в удобен за детските ръце малък квадратен формат.

Купете книгата с 10% отстъпка от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.