Весели моменти с горски животни

Обичам, когато една книга дава възможности за занимания на много нива. Когато предлага текст, съобразен с възрастта на детето, радва очите с красиви илюстрации, позволява учене и развитие, освобождава място за въображението. Точно такъв е случаят с „Моята весела гора“ от Хариет Стоун, изд. „Фют“!

„Моята весела гора“ е създадена специално за малките любители на книгите и игрите. Тя ни среща с едно бухалче, което иска да отпразнува рождения си ден и обикаля гората, за да събере приятелите си. Бухалчето се отбива при катеричките, извиква буйните лисичета. Разбужда позадрямалите мечета и накрая отива до грациозните елени. Всички горски обитатели са различни, но тази нощ те са заедно в хармония, защото приятелството е най-важно.

Краткият текст в рими е достъпен, мелодичен и успокояващ. Илюстрациите на Анджела Киоган – нежни и в меки тонове – са чудесно допълнение към историята. Предимствата на „Моята весела гора“ обаче далеч не се изчерпват с казаното дотук. С помощта на книгата децата лесно ще се научат да броят до пет, свързвайки изображенията с думите. А след като сте преброили животните, е време за същинската веселба. Защото от страниците ще изскочат разни елементи, с които да сглобите героите!

Ето и няколко идеи за занимания с „Моята весела гора“:

  • Поговорете за това как бухалчето празнува рождения си ден. А как детето ви иска да отпразнува своя собствен?
  • Упражнявайте се в броенето от едно до пет и обратно – с животните от книгата или с други предмети (топчета, копчета, бобени зърна, кестени и др).
  • Сглобете фигурите и изиграйте рождения ден на бухалчето. Можете да използвате като допълнение и други играчки.
  • Отворете няколко книги с животни от домашната библиотека и насърчете детето да сложи точните макети върху илюстрациите (катеричка при катеричка, мече при мече и т.н.).
  • Поговорете повече за горските обитатели – какво обичат да похапват, деня или нощта предпочитат, къде живеят, какви интересни навици имат.

Едно е сигурно – интерактивната книга на „Фют“ ще впечатли децата и ще им осигури множество приятни часове. Книжното тяло е стабилно и здраво, а фигурите са от плътен картон, така че да издържат дълга игра. „Моята весела гора“ е чудесен подарък за любимо приятелче или за собствената библиотека.

Разгърнете виртуално книгата тук

 

Вземете книгaта с код DK19 от

Ozone.bg или Booklover.bg.

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.