Весел, пъстър Великден!

Празниците не са само почивни дни, богати трапези и роднински срещи. Това е и период, в който отделям най-много време на децата си и се забавляваме с общи занимания. С наближаването на Великден децата, разбира се, ще помагат при боядисването на яйцата (и всички предмети в близост до тях) и приготвянето на козунаците, но можете да направите празничните дни още по-забавни с книжката на издателство „Фют” „Весел, пъстър Великден!”.

В нея ще откриете забавни задачки за малчуганите (лабиринти, оцветяване, откриване на разлики), а за настроение – стихотворения за Великден от любими български автори като Елисавета Багряна, Веса Паспалеева и Атанас Цанков.

Можете да ангажирате сръчните детски ръце с изработването на поставки и кошничка за яйца, както и цял набор от животни, които традиционно се свързват с този празник – великденско пиленце, великденски заек, кокошка, пъстър петел.

В книжката са включени и кратки информации за традициите на самия празник и великденските обичаи у нас и по света. Във „Весел, пъстър Великден!” ще срещнете и доста любопитни факти, например, как се появяват шоколадовите великденски яйца и как възниква обичая да се крият шарени яйца, които после децата търсят. Вероятно всеки от вас си има традиции и предпочитания в боядисването на яйцата, но ако решите да опитате някои нови техники, тази книжка ще ви даде интересни идеи.