„Весел, гъделичкащ смях“ на Маргарит Минков е включена в каталога White Ravens 2016

Книгата с приказки на Маргарит Минков и илюстрации на Люба Халева, „Весел, гъделичкащ смях“ (изд. Жанет-45), е включена в престижния каталог White Ravens 2016 на най-голямата детско-юношеска библиотека в света – Internationale Jugendbibliothek в Мюнхен. В последното издание на каталога място са намерили 200 книги за деца на 42 езика от 60 страни.

По традиция печатното издание на каталога ще бъде представено на 20 октомври 2016 година на Панаира на книгата във Франкфурт, а всички 200 избрани заглавия ще бъдат изложени на щанда на Международната детско-юношеска библиотека на Панаира на детската книга в Болоня в началото на април 2017 година.

„Весел, гъделичкащ смях“ не е първата българска книга, която е включена в престижния каталог. В White Ravens 2015 бяха включени книгите „Лапи“ на Т. Яна Якова (изд. „Жанет-45“) и „Книга как се прави“ на Ася Колева (изд. „Бяла лодка“), след като през 2015 г. фондация „Детски книги“, организатор на наградата за най-добра детска книга, „Бисерче вълшебно“, постави началото на сътрудничество с Internationale Jugendbibliothek в Мюнхен – съставител на каталога. В него всяка година екип от специалисти в сферата на литературата за подрастващи подбира 200 заглавия. От 2015 г. фондацията изпраща за рецензия в каталога всички заглавия от български автори, номинирани в наградата „Бисерче вълшебно“.