Вече е ясно кой печели билети и книги с автограф от Алисън Шейфър!

Racheal McCaig Photography

На 26.09.2015 г. канадският експерт по родителство Алисън Шейфър ще изнесе две лекции в „Гранд хотел София“, посветени на агресията сред децата и на окуражителната независимост, базирани на трите й книги – „Скъпи, провалих децата“, „Не, това не са глезотии“ и „Край на мита за добрата майка“ (изд. „Колибри“).

Като медиен партньор на събитието, „Детски книги“ даде възможност на двама от вас да си спечелят билети за лекциите й, предоставени с любезното съдействие на организаторите – сайта „Първите седем“ и изд. „Колибри“. Условието бе да зададете своя въпрос към Алисън Шейфър от 17.09. до 22.09.2015 г. в специалния ни формуляр.

Всички получени въпроси бяха много любопитни. Подбрахме една част от тях, които зададохме на Алисън Шейфър. Отговорите ще публикуваме на части и вярваме, че ще ви бъдат много интересни. А с помощта на най-младия член на екипа ни – бебето Даниел – определихме имената на двамата късметлии, които получават по един билет за двете лекции на канадския експерт тази събота:

  • Мария Петрова от Пловдив
  • Мариета Винсент от София
Освен двата билета решихме да раздадем и две книги с автограф на онези от вас, които приемат предизвикателството да довършат израза: „Да бъдеш родител е…“ с не повече от 3 думи. Отговорите наистина бяха вдъхновяващи и изпълнени с много обич, но нашите фаворити са:
„Да бъдеш родител е най-великата привилегия.“
– Валерия Катеринина, Пловдив
„Да бъдеш родител е пътнически влак към мъдростта.“
– Йордан Раянов, Стара Загора
Екипът ни спонтанно реши да добави една книжка-награда за Валентина Минчева, защото отговорът ѝ ни впечатли и трогна, макар и да не спазва критериите ни за до 3 думи:
„Да бъдеш родител е да замесиш кекс с най-подходящите според теб съставки, а после цял живот да се стараеш да не го загориш или извадиш суров от фурната :)“
– Валентина Минчева, София
На късметлиите честито! С тях ще се свържем по и-мейл, за да уточним всички подробности. На останалите пожелаваме щастливо демократично родителство!
Следете всичко за второто посещение на Алисън Шейфър в България, не пропускайте интервюто ни с нея и очаквайте отговорите на част от зададените от вас въпроси!