Вълшебни приказки с ягодов вкус

“Ягодовата фея Ягодка” (изд. Ентусиаст) от Щефани Дале събира 12 добре разказани, забавни и поучителни вълшебни истории от ягодовата градина. Ягодка е една от многото феи във вълшебната градина и заедно със своите приятели пеперудата Бибо, таралежът Цети, охлювът Руди, мишлето Ирми и останалите ще помогнат на децата да открият отговорите на много въпроси за общуването с другите, които силно си вълнуват.

Без прекомерно размахване на вълшебната си пръчица Ягодка показва на малките читатели как да не обидят приятел, който е убеден, че е видял космически кораб, как да приобщят някого, когото никой не харесва, как да помогнат на влюбен приятел, как да се извиниш на приятел когото необмислено си обидил. Срещите й с водният дракон и мишока Шнупер ще им разкажат по забавен и запомнящ се начин, че външният вид  може да лъже, а може и да те подведе да се възгордееш, ако не внимаваш. А всичко ще завърши с едно истинско и буквално мечешко угощение, което ме накара да се смея на глас.

Не очаквайте шеметни и драматични приключения в тези ягодови истории с феи и животни. Вместо това авторката Щефани Дале разказва случки за приятелство, любов, разбирателство, добро отношение и съчувствие. Малките читатели лесно ще се разпознаят в повечето от ситуациите.

Освен текста, илюстрациите също са дело на Дале. Те са забавни, колоритни и притежават характерна романтичност. Не мога да подмина качеството на българското издание. То е луксозно – твърди корици с брокатени елементи, плътна хартия, чудесно оформление и достатъчно едър шрифт. Вълшебните приказки от ягодовата градина са идеално средство за създаване на настроение и уют, които с радост да споделим с нашите деца.

Автор: Лора Филипова