В Царството на Коледните чудеса: само за принцеси

„Клубът на короната“ е поредица за подрастващи принцеси, твърдо решени да стигнат висините на кралската професия. Ние с дъщеря ми Карин се включихме преди време в този твърде специален клуб, пренесохме балните си рокли при принцесите от Розовата спалня и заедно с тях се учим на обноски, правилно принцеско поведение и какво ли още не. Но… никога, ама никога не сме се озовавали в Царството на Коледните чудеса!

Ако мислите, че животът на младите дами, постъпили в Академията за съвършени принцеси, е лесен, дълбоко се лъжете! Героините Шарлот, Кейти, Дейзи, Алис, София и Емили трябва да внимават за всяко свое действие, а на всичкото отгоре – и да се разправят с ужасно-отвратително-дразнещите Груела и Дайамонд. Те се стремят да печелят точки, за да получат своите сребърни шарфове, а около Коледа се впускат и в друга надпревара – много по-вълнуваща от всичко на света!

Преди настъпването на Коледа, принцесите получават неустоимо предложение от кралица Саманта Джой (директорката на Академията): всеки да подготви сам или в екип някакъв номер, който да представи на Коледното тържество на училището. Победителите получават правото да посетят Царството на Коледните чудеса, за което всички са слушали, но малцина са посещавали. В задачата на директорката има и уловка, естествено – всеки номер трябва да е измислен от начало до край и от главата до петите от принцесите! Точно така – текст, музика, танц, че дори и облеклата трябва да са по идея на момичетата.

Трудното предизвикателство не е в състояние да откаже която и да е от обитателките на Розовата спалня – принцесите се впускат в съчияване, рисуване на модели, шиене и т.н. Но на пътя им стои проблем – лошите близначки Груела и Дайамонд, които винаги се държат високомерно, се спречкват в трапезарията с Шарлот и тя ги предизвиква да се състезават. Ще успеят ли нашите принцеси да се преборят с двете злобарки и каква ще бъде изненадата им на Коледния бал?

Още книги с коледна тематика „Коледна песен” по Чарлз Дикенс, „Магическият свят на Дядо Коледа”, „Вълшебната шейна”, „Как Петсън и Финдъс посрещнаха Коледа”Сатанархеолъжалкохолистичният пунш на желанията”“Желанието на Дядо Коледа”“Честита Коледа, мишлета!”, „Коледна звезда“, „На какво ухае зимата?“, голямата книга с „Безброй коледни игри и забавления“, „Дядо Коледа и Дядо Мраз“.

 Автор: Вал Стоева